Best Oreo Cheese Cake

oreocheesecake22

oreocheesecakeoreacheesecakebyme2oreacheesecakebyme3

Dough / Tészta :

20-25 oreos // 20-25 oreo keksz

120g margarine // 120g margarin

( Nutella, optional // Nutella, elhagyható )

Cream / Krémhez :

500g cottage cheese // 500g túró

500g mascarpone // 500g mascarpone

2tbsp sour cream // 2 ek tejföl

1 tsp baking powder // 1 kévéskanál sütőpor

1tsp vanilla arom/sugar // 1 kávéskanál vaníliás cukor

3tbsp sugar // 3 evőkanál cukor

3tbsp flour // 3 evőkanál liszt

3 eggs // 3 tojás

Top / Tetejére :

10 oreos // 10 oreo keksz

( caramel, optional // karamella, elhagyható )


ENG: Preheat the oven to 170 degree. Crush the oreos for the dough and then stir them in the melted margarin, let them stand for 4-5 minutes. Place it in a small to medium sized cake mold and put it in the oven for 15 minutes.

Take it out and let it cool for a few minutes to avoid scalding when the cream gets on. If you like nutella, put a thin layer over the dough. Then mix all the ingredients together for the cream and straighten over it on the biscuit base.

Put oven on 150 degree. For the top, use the ten oreos for decoration as you like. This time I did a 22 of oreos because B had his birthday and this is his favorite cake, but you can use it in many ways. The most simple is to break every oreo in half and place them around the cake. When you’re done with decoration, put the cake in the oven for another 30 minutes (oven on 150 degree). When you see the top start to get a bit kind of yellow, then take it out, let it cool and before serving you can put some caramel on it if you like, but if you don’t like very sweet things than skip it.

Enjoy this delicious sweetness!

// HUN: Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. A tésztához való oreokat zúzzuk porrá és a megolvasztott vajjal keverjük össze, hagyjuk állni 4-5 percet majd oszlassuk el a torta formába egyenletesen és tegyük sütőbe 15 percre.

Vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni még mielőtt rá helyeznénk a krémet. Ha ti is szeretitek a nutellát, akkor kenjünk egy vékony réteget a tésztára. Majd keverjük össze az összes hozzávalót a krémhez és ha már kihűlt a tészta egyengessük el a kekszes-nutellás alap tetejére.

Díszítésként használjuk az utolsó tíz darab oreot ízlés szerint. Én most kivételesen mivel Bálint szülinapja volt 22-őt alkottam az oreokból és szivecskés formába sütöttem, de amúgy a legegyszerűbb kör formába sütni és a díszítéshez a maradék 10 oreot félbe törni majd körbe rakni a tortát vele. Végül 30 percig kell sütni 150 fokon és mikor látjuk, hogy kezd kicsit sárgás színe lenni a tetejének akkor vegyük ki és hagyjuk kihűlni teljesen. Tálalás előtt még tehetünk rá karamella öntetet is, de nem szeretitek a nagyon édes sütiket akkor inkább hagyjátok el.

Jó étvagyát hozzá!

Follow:
Share options:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *